Fyns Amts Avis – 20/4/2016

 

 

 

Øhavet er i reglen blågrønt og som i disse blæsende dage krydret med hvide skumtoppe. Løftes blikket lidt op over havoverfladen med kik fra Frederiksøen i Svendborg toner i maritimt samspil farverne rødt, gult og sort frem. Farverne bæres alle af Svendborg Havns smukke, gule pakhus, Ærøfærgenes m/f Marstal og af veterancoasteren Caroline S af Svendborg.Begge de to kendte øhavsfartøjer har i dette forår fået en omgang med malerrullen. M/f Marstal dokkede på værftet i Søby, og Caroline S har fået sin grundige skrogbehandling i flydedokken hos Ring-Andersen på Frederiksøen i Svendborg.

Travl sommersæson for Caroline S

For den 57-årige coaster bygget på H. C. Christensens stålskibsværft i Marstal ligger en travl sommersæson forude:

- Vi kan melde om alt vel om bord. Det er længe siden, at Caroline S har været så flot, og det hele er i rigtig god gænge, siger Margrethe Andersen, Svendborg til Fyens.dk.

Det er også Margrethe Andersen, der som foreningens kasserer skal fremlægge regnskabet på generalforsamlingen torsdag aften i Børsens Matador-stue.

Caroline S har allerede indledt årets fragtsejladser med foder fra Haderslev til havbrugene i Musholm Bugt i det nordlige Storebælt. Disse ture har Caroline S sejlet i en årrække. Sejladserne udgør en pæn indtægtskilde i regnskabet plus, at coasteren får vist flaget som et rigtigt fragtskib.

Til Amaliehaven

I starten af maj stikker Caroline-S kursen østover med anløb i Gilleleje for sejlads med den lokale marineforening. Videre går det mod Øresund, hvor Svendborg-coasteren vil gøre fast ved den fornemme kaj ud for Amaliehaven i København. Herfra skal den sejle udflugt med folk fra Søværnet og samt fra A. P. Møller-Mærsk.

Lørdag den 13. maj triller en bus fra Svendborg med koret fra Caroline-S til en korfest med coasteren som omdrejningspunkt. Ved denne lejlighed bliver der også slået et slag for det maritime Svendborg.