Fjernt fra hjemhavn.

Tidspunktet kunne ikke have være bedre valgt. I ugen før pinse spillede det danske forårsvejr i sommertakt og skabte dermed de bedste betingelser for en helt igennem succesrig forlægning til Øresund. Caroline stortrivedes i Københavns rampelys, i fortøjningsstedets royale nærhed, i forhaven til Amalienborg og under de mange besøgendes og beskueres interesserede opmærksomhed.

Togtet østpå indledtes tirsdag d. 10 maj med anløb af Gilleleje. Rejsen fra Svendborg foregik i magsvejr, kyndigt fremført af ekstra navigatører og maskinfolk, alt imens kabysfolket havde travlt med forberedelser til de mange, forestående gæstesejladser på turens etaper.

 

 

Se flere billeder her

Gilleleje Marineforening havde lejet skibet til tre sejladser med medlemmer i det kystnære farvand i Kattegat med bespisning og anden forplejning ombord. En totalentreprise, der sammen med det perfekte vejr, gik op i en højere enhed.

De to efterfølgende dage sejledes heldagsture ud fra København med en gruppe fra søværnet henholdsvis pensionerede Mærsk folk. På begge ture anløb skibet Dragør med sceniske passager under den monumnetale Øresundsbro.

Fredag den 13 maj var Caroline Korets dag ved Amaliehavens kaj. Herom refereres separat.

Pinse weekenden tilbragte skibet i Helsingør, hvor det var udlejet til et foreningsmedlems gæstebud og dagsejlads rundt Hven. Efter en hektisk uge i østdanske farvande indledtes returrejsen til Svendborg søndag aften i nordvestlig kuling - og dermed en ret så rullende oplevelse natten igennem i det sydlige Kattegat inden gensynet med hjemstavnens rolige fortøjningsplad mandag middag.


Niels Strand Nielsen